Wanneer u uw domein bij ons geregistreerd heeft, word dit domein automatisch verlengd. U kunt deze automatische verlenging uitzetten in het controlepaneel.

Wanneer u geen toegang heeft tot uw controlepaneel, kunt u deze handleiding volgen.

Domeinnaam opzeggen

Log in in het controlepaneel, en klik vervolgens bovenin op Products & Services.
Kies in het menu aan de linkerkant voor de optie Domains, DNS & CLB. Vervolgens klikt u op Domains, en dan Domain names.

DNS-CLB-domain-names

U komt nu op een overzichtspagina waar u al uw domeinregistraties kunt beheren. Klik hier op de domeinnaam die u wilt opzeggen. U komt nu op de overview pagina van uw domein.

Op deze pagina vind u ook het Transfer token. Hiermee kunt u het domein registreren bij een andere partij.

Hier kunt bovenin op Domain actions klikken, en krijgt u het volgende menu te zien:

Disable-auto-renewal

Kies hier voor: Disable auto renewal.

U kunt de opzegging controleren op dezelfde pagina. De tekst bij Auto-renewal is nu veranderd van Enabled naar Disabled.

renewal-disabled

U kunt de opzegging op elk moment ongedaan maken.

Let erop dat een hostingpakket een los product is, en dit ook moet worden opgezegd:

https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591553-hoe-kan-ik-mijn-webhosting-opzeggen-