Wanneer u een domein heeft, en hier enkel mail voor wilt gebruiken, bieden we een emailpakket aan.

U heeft hiervoor een domein nodig wat u bij ons beheert, of waar u bij een andere partij de DNS voor kunt beheren.

Een nieuwe emailpakket kunt u alleen aanmaken vanuit het controlepaneel. Hiervoor heeft u een account nodig bij PCextreme.

Wanneer u hiervoor een nieuwe account wilt aanmaken kunt u het volgende artikel volgen: Nieuwe account.

Nieuw Emailpakket aanmaken

Ga in het controlepaneel eerst naar Products & Services, en kies vervolgens onder het kopje Hosting Solutions de optie Email, en vervolgens op het plus-teken naast Domains.

Hosting-email

Als u een Plus,- of Premium webhostingpakket heeft, kunt u het mailpakket aanmaken binnen uw hostingpakket. Klik hiervoor op bovenstaand screenshot op Webhosting in plaats van Email, en klik op Overview.
Vervolgens klikt u op uw Plus,- of Premiumpakket, en daarna de blauwe knop met Add new mail domain.

Op de volgende pagina kunt u het domein invullen waar u het emailpakket voor wilt aanvragen. Wanneer dit een domein is dat u bij ons beheert, zal dit automatisch aangevuld worden.

u kunt dan op de blauwe tekst klikken om het domein in te vullen.

create-email-autofill

Wanneer het domein ergens anders geregistreerd staat, zal dit niet gebeuren. Let erop dat u het domein correct invult.

email-domain-no-autofill

Vervolgens kunt u het soort pakket kiezen dat u wilt aanmaken. We bieden drie verschillende pakketten aan, afhankelijk van wat u nodig heeft.

email-choose-offering

Daarna klikt u onderaan op de groene knop met create domain.

create-domain

Wanneer het domein bij ons geregistreerd stond, zal het pakket nu actief zijn. De volgende stap is dan het toepassen van de DNS gegevens.

Extern Domein verifiëren

Als het domein bij een externe partij staat, zult u het domein nog moeten verifiëren. Dit doet u door een TXT-record aan het domein toe te voegen.

U kunt de precieze inhoud van het benodigde record vinden in het email pakket. Ga hiervoor in het controlepaneel onder Hosting Solutions naar Email, en vervolgens Domains.
Hosting-email

Klik vervolgens op het nieuwe emailpakket. U komt dan op de volgende pagina terecht:

verify-email-domain

Hier vind u de precieze informatie over het aan te maken DNS record. Het betreft dus een TXT record met als naam pcx-verify, en als inhoud de sleutel die in het veld staat.

Wanneer u een dergelijk record bij ons aan moet maken, ziet dat er als volg uit. Hoe dit bij de beheerder van uw domein moet kunt u het beste aan deze andere partij vragen.

DNS-record-verify

DNS records toepassen

Wanneer het pakket geverifieerd is, zult u het domein nog naar onze mailserver laten verwijzen. Wanneer het domein bij ons staat, kunt u dit doen door het DNS-template 'Email Only' toe te passen.

Voor het toepassen van een template kunt u de volgende handleiding volgen: DNS Template toepassen.

Wanneer het domein bij een andere partij staat, kunt u de volgende DNS gegevens toepassen:

MX Records
Type: MX
Naam: Leeg laten / @ (afhankelijk van de beheerder)
Priority: 10
Content: primary.mail.pcextreme.nl
TTL: 3600

Type: MX
Naam: Leeg laten / @ (afhankelijk van de beheerder)
Priority: 20
Content: fallback.mail.pcextreme.nl
TTL: 3600

Om te voorkomen dat uw mail in de spam beland bij de ontvangers, is het ook verstandig een SPF record toe te voegen.

SPF Record
Type: TXT
Naam: Leeg laten / @ (afhankelijk van de beheerder)
Content: v=spf1 include:_spf4.pcextreme.nl include:_spf6.pcextreme.nl ~all
TTL: 3600