U kan de DNS records toepassen met een template. Via het controlepaneel bij PCextreme.

U gaat hiervoor naar https://login.mijn.versio.nl/, waar u ingelogd met uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.
Vervolgens klik u bovenaan op 'Products & Services' vervolgens links in het menu 'DNS & Health Checks' en hieronder kiest u 'Zones'

Voor het aanmaken van een DNS template kunt u het volgende artikel te bekijken: Hoe maak ik een DNS template?

Hoe pas ik een template toe op een domein?

In het 'Zones' overzicht ziet u de domeinen waarvoor u DNS-beheer hebt.
Om een template op 1 van de domenen toe te passen klikt u op de betreffende domeinnaam.

Op de volgende pagina kunt u uw DNS-records beheren.
Op deze pagina ziet u een knop staan waarin de tekst 'Apply a template' staat.

Na het drukken op de aangeven knop krijgt u een menu met de verschillende templates die u kunt toepassen op het domein.
Selecteer hier het juiste template, en druk op de groene knop 'Apply template to records'.

De optie 'Mark existing records as deleted' verwijderd alle huidige records.
Dit is nog niet definitief, u kunt aangeven welke DNS-records u wilt behouden.
Hoe u dit doet wordt in de volgende stap aangegeven.

Nadat u dit heeft gedaan komt u terug op de pagina waar aangeven word, wat de wijzigingen zijn.

De records in het groen zijn nieuw toegevoegde records, de rode records zullen verwijderd worden. U kunt het toevoegen van een nieuw (groen) record annuleren door op het prullenbak-icoon te klikken.
Het annuleren van het verwijderen van bestaand (rood) record gaat op dezelfde manier, dus het klikken van het prullenbak-icoon.

U kunt daarna klikken op de optie 'Save changes' om de wijzigingen toe te passen.
De wijzingingen zullen actief worden als de huidige TTL verlopen is.