Wanneer u producten bij ons wilt bestellen, moet u eerst een account aanmaken.

In ons dashboard gebruiken we de term Gebruiker en Account.


Een Account is een klantnummer waarbinnen producten beheert kunnen worden.

Een Gebruiker is een emailadres welke de producten binnen een account kan beheren.


Wanneer u nog geen klant bent bijPCextreme, heeft u beide nodig. In deze handleiding zult u beiden aanmaken.

Aanmaken van een nieuwe gebruiker.


Ga eerst naar de website van Versio (voorheen PCextreme). Bovenin kiest u de blauwe knop met de tekst: Sign up

U krijgt nu een scherm waar u de eerste gebruikersgegevens kunt invullen.Wanneer u de melding krijgt dat het emailadres al in gebruik is, heeft u al een account bij ons.
U kunt verder door op de knop te klikken met Sign in, in plaats van Sign up.
Als u het wachtwoord niet meer weet, kunt u vanuit deze pagina een link laten sturen om dit opnieuw in te stellen.
Vervolgens kunt u verder onder het kopje: Extra account onder bestaande gebruiker.


Wanneer u op de groene knop met Registreren klikt, komt u in ons controlepaneel terecht. U moet nu allereerst akkoord gaan met onze voorwaarden:terms-conditions

Verifiëren Emailadres


De volgende stap is het verifiëren van uw emailadres. U ziet de volgende blauwe melding aan de bovenkant van het scherm:confirm-email-noticeWanneer u hierop klikt komt u op de overzichtspagina terecht bij het kopje email, en ziet u dat er al een mail verzonden is ter verificatie.

U moet de link in de verzonden mail volgen om het emailadres te verifiëren.Confirm-email-mailU komt nu weer in het controlepaneel, en wordt eenmalig begroet door de volgende melding:confirm-email-confirmed

Extra account onder bestaande gebruiker


Wanneer u al een account bij ons heeft, maar een tweede account nodig hebt voor bijvoorbeeld andere factuuradressen, of iemand anders toegang te geven tot een enkel product, kunt u vanuit het ingelogde controlepaneel een extra account aanmaken.

Wanneer u ingelogd bent, kiest u bovenin voor Accounts & Members.

Als u nu direct naar uw Default Account wordt gestuurd, kunt u boven uw klantnummer op Accounts & Members klikken om bij het Accounts overzicht te komen.accounts-viewVervolgens kunt u een nieuwe account maken onder uw gebruiker, door op het blauwe icoon met de + te klikken.add_account_to_userU kunt nu verder met het instellen van de factuurgegevens, en het verifiëren van de betaalgegevens.

Verifiëren factuurgegevens (billing details)


De volgende stap is het bevestigen van de betaalgegevens van uw account.

Klik eerst bovenin op Accounts & Members. Er wordt nu een optie gegeven om een startscherm te kiezen voor de volgende keren dat u inlogt.

Wij adviseren in dit geval om de blauwe optie te kiezen, met 'Yes, go directly to my default account'accounts-members-default-noticeU krijgt nu weer een blauwe melding bovenin, ditmaal voor de betaalgegevens;update-billingWanneer u hierop klikt, wordt er om uw naam en telefoonnummer gevraagd.

Let erop dat u het volledige telefoonnummer invult, inclusief landcode.

Klik vervolgens op de groene knop met Update. Het kan zijn dat u twee keer moet klikken.edit-billing-details-1Hierna moet u het adres invullen waar eventuele post naartoe verzonden kan worden.

Klik hiervoor op het potloodje naast het lege vak met Primary address.add-billing-adressIn de pop-up die verschijnt kunt u de adresgegevens invullen, en op de groene knop met Update klikken.edit-billing-address-2De blauwe melding bovenin is nu veranderd, en vraagt enkel nog om een Payment method:update-payment-notice

Verifiëren van betaalwijze


De laatste stap is het verstrekken van een betaalwijze. Wanneer u producten besteld bij PCextreme, worden deze direct opgeleverd.

Vandaar dat dit alleen kan wanneer deze gegevens bekend zijn. Als u de link in de blauwe melding volgt, komt u uit op de volgende pagina:payment-method-1U heeft hier de optie om een automatische betaling in te stellen via een machtiging, of onze online wallet.

Een bank,- of creditcardmachtiging


Klik hiervoor op de optie Recurring Payment, en de betaalwijze die u wilt gebruiken.

Vervolgens kiest u de groene knop met Authorize payment method.


U wordt nu doorgestuurd naar de betaalpagina van onze betaalprovider, multisafepay.

Rond hier de betaling af. Aan het einde van dit proces wordt u teruggestuurd naar de pagina met de betaalwijze.

Hier ziet u de melding dat de betaling verwerkt wordt:payment-being-processedAfhankelijk van de betaalwijze kan dit enkele tijd in beslag nemen. Wanneer u gekozen heeft voor een bankoverschrijving, kan dit tot 4 uur duren.

Een creditcardmachtiging kan tot 24 uur duren. Wanneer de machtiging goedgekeurd is, verander de status:payment-method-approved

Online wallet van PCextreme


U kunt ervoor kiezen om geld te storten op de online wallet bij PCextreme. Dit doet u met een iDeal betaling.

Het minimum-bedrag dat u hierop stort is €5,-. U kunt de eerste factuurbetaling verminderen met het bedrag dat u online zet.payment-method-walletWanneer u deze betaling gedaan heeft, zal de wallet zijn gevuld met het bedrag dat u overgemaakt heeft.

U kunt dit bovenin het scherm zien, wanneer u de pagina ververst.wallet-creditUw account is nu volledig geverifieerd, en u kunt producten gaan bestellen.