Om een domeinnaam bij een andere provider onder te kunnen brengen, heeft u een verhuiscode (ook wel 'transfer code', 'EPP code' of 'domein token' genoemd) nodig. Dit is een random gegenereerde code waarmee geverifieerd wordt dat u gemachtigd bent om het domein te verhuizen. Indien u een domein bij ons geregistreerd heeft staan, en u wil deze naar een andere provider verhuizen, kan u deze verhuiscode opvragen via het controlepaneel.

De verhuiscode voor uw domein opvragen

Wanneer u bent ingelogd, klikt u bovenin op Products & Services.
Vervolgens kiest u in het menu aan de linkerkant van uw pagina voor de optie 'Domains' onder het kopje 'Domains, DNS & CLB'Vervolgens klikt u op de optie 'Domain names'.

DNS-CLB-domain-names

U komt nu op een overzichtspagina waar u al uw domeinnamen ziet staan. Klik hier op de domeinnaam waarvan u de verhuiscode wil opvragen.

U zit nu op de overzichtspagina van het betreffende domein. Onder het kopje 'Transfer Token' ziet u hier de verhuiscode voor het domein staan.

Optioneel: Transfer Lock uitschakelen

Bij bepaalde domeinen, krijgt u niet direct de verhuiscode te zien, maar ziet u onderstaande melding staan omtrent de 'transfer lock':

Bepaalde extenties, waaronder .com, .net, .info hebben een zogenoemde 'transfer lock'. Dit is een extra beveiliging om domeindiefstal tegen te gaan.

Als deze lock actief is, is het zelfs met een geldige verhuiscode niet mogelijk het domein te verhuizen.

Wanneer u op de gele knop 'Disable transfer lock' klikt, zal het scherm wijzigen, en zal u de verhuiscode voor uw domein te zien krijgen:

Auto Renew uitschakelen

Indien u het domein bij ons weg verhuisd, kan u voor dit domein ook de 'Auto Renew' uitschakelen. Op deze wijze voorkomt u dat u dat het domein bij ons in de administratie blijft staan, en houdt u uw account overzichtelijk.

U kan dit realiseren door rechts boven op de blauwe knop 'Domain actions' te klikken.

In het menu wat opent, klikt u tenslotte op de optie 'Disable Auto-renewal'.

U kunt de opzegging controleren op dezelfde pagina. De tekst bij Auto-renewal is nu veranderd van Enabled naar Disabled.

renewal-disabled

Let Op! Indien u Auto Renew voor een domein uitschakelt, wordt het domein op de verlengdatum niet meer door ons verlengd. Indien u het domein niet voor deze datum verhuisd heeft zal het domein in quarantaine geplaatst worden. Voor heractivatie worden dan behalve de verlengingskosten, ook extra quarantainekosten gerekend. Het is dus te adviseren om de verhuizing uiterlijk enkele weken voor de verlengdatum af te ronden. Mocht er onverhoopt iets misgaan heeft u in dat geval nog tijd om hierop te acteren.

Let erop dat een hostingpakket een los product is, en dit niet automatisch wordt opgezegd door het verhuizen van een domein.

https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591553-hoe-kan-ik-mijn-webhosting-opzeggen-