Wanneer u een e-mail adres aangemaakt heeft via het controlepaneel kan u deze ook instellen in een lokaal mailprogramma.

De mail instellingen welke onderstaand beschreven staan, zijn voor elke mail programma gelijk.

Wanneer deze instellingen of poorten je niets of weinig zeggen, dan raden we je aan om je mail te configureren met de dik gedrukte poorten.

IMAP

Server voor inkomende mail: mail.pcextreme.nl
Poort voor inkomende mail: 143 (STARTTLS) of 993 (SSL)
Encryptie: Ingeschakeld
Authenticatie: Middels email adres en bijbehorend wachtwoord

POP3:

LET OP: Wanneer u de mail via POP3 ophaalt, wordt deze van onze server verwijderd.

Server voor inkomende mail: mail.pcextreme.nl
Poort voor inkomende mail: 995
Encryptie: Ingeschakeld
Authenticatie: Middels email adres en bijbehorend wachtwoord

SMTP-instellingen

Server voor uitgaande mail: smtp.mail.pcextreme.nl
Poort voor uitgaande mail: 587 (STARTTLS)
Encryptie: Ingeschakeld
Authenticatie: Middels email adres en bijbehorend wachtwoord

Voor bepaalde mailclients hebben wij specifieke handleidingen geschreven. Deze vindt u hieronder:

DNS-instellingen

Wanneer u uw externe domein wilt instellen om van onze mailservers gebruik te maken, kunt u de volgende records aanmaken.

MX Records
Type: MX
Naam: Leeg laten / @ (afhankelijk van de beheerder)
Priority: 10
Content: primary.mail.pcextreme.nl
TTL: 3600

Type: MX
Naam: Leeg laten / @ (afhankelijk van de beheerder)
Priority: 20
Content: fallback.mail.pcextreme.nl
TTL: 3600

Om te voorkomen dat uw mail in de spam beland bij de ontvangers, is het ook verstandig een SPF record toe te voegen.

SPF Record
Type: TXT
Naam: Leeg laten / @ (afhankelijk van de beheerder)
Content: v=spf1 include:_spf4.pcextreme.nl include:_spf6.pcextreme.nl ~all
TTL: 3600