De informatie in dit artikel betreft webdevelopment, en is een extra service voor onze klanten. We kunnen geen garanties geven dat het onderstaande voor u werkt, maar doen natuurlijk ons uiterste best deze informatie up-to-date te houden. Mocht u op,- of aanmerkingen hebben horen we het graag [link].

WordPress is een veelgebruikt Content Management System (CMS), en veel van onze klanten maken hier gebruik van. Als beheerder kunt u online wijzigingen op uw site doen, zonder verdere kennis van website-code nodig te hebben. Het kan echter zijn, dat u de inloggegevens van uw website verliest, en dit zijn gegevens die niet via ons beheerd worden.

In deze handleiding kunt u vinden, hoe u in dergelijke gevallen de toegang tot uw website weer kunt verkrijgen.

Inhoudsopgave

Wachtwoord Resetten via E-mail

De makkelijkste manier om het wachtwoord van uw wordpress-installatie te vernieuwen, is door naar de login-pagina van uw website te gaan. Om dit op deze wijze te kunnen doen, moet u wel weten met welk e-mailadres of welke gebruikersnaam u normaal kunt inloggen.

In de regel vindt u de loginpagina door /wp-login.php achter uw domeinnaam te zetten, zoals bijvoorbeeld:

https://wordpress.hetvoorbeelddomein.nl/wp-login.php

Als u niet weet, met welk e-mailadres of welke gebruikersnaam u moet inloggen, of als de login-pagina niet beschikbaar is op /wp-login.php, zult u een nieuwe gebruiker moeten aanmaken via FTP. Deze methode wordt hier beschreven: [link]

Op de inlogpagina van uw website kunt u vervolgens de link volgen om een nieuw wachtwoord in te stellen.

WP_Lost_Password

Wachtwoord aanpassen via de Database

Om het wachtwoord van uw gebruiker via de Database aan te passen, moet u over de volgende informatie beschikken:

1. de inlog-pagina van uw website moet bekend zijn.
  2. U moet de gebruikersnaam, de hostnaam, en het wachtwoord van uw database weten

Als u deze gegevens niet hebt, kunt u het beste het wachtwoord aanpassen via FTP.

Inloggen PHPmyadmin

U kunt uw database beheren via de PHPmyadmin installatie die wij hiervoor verzorgen. Ga hiervoor naar uw controlepaneel, en vervolgens naar Hosting Solutions, en vervolgens Databases:Klik vervolgens op de database die u wilt beheren, en vervolgens op de knop PHPMyadmin. phpmyadmin-button

Alternatief kunt u direct naar het correcte adres gaan middels deze link [link]

Op de volgende pagina vult u de inloggegevens van uw database in, en klikt u op Starten. phpmyadmin-login-screen

Het wachtwoord aanpassen in de database

Klik linksboven op de naam van de database om deze actief te maken:

select-database-1024x426

Zoek de tabel wp_users in de rij, en klik erop.

wp_users

U ziet nu een overzicht van de verschillende gebruikers die zijn aangemaakt in uw wordpress-installatie. Zoek de gebruiker waarvoor u het wachtwoord wilt aanpassen, en klik op Wijzigen.

WP_change_user_in_db

Ga naar de kolom user_pass, zet het type op MD5, en vul een nieuw wachtwoord in:

WP_user_pass_MD5

Druk onderaan op de pagina op starten om de wijzigingen door te voeren.

WP_user_pass_starten

Een nieuwe gebruiker aanmaken via FTP

Als de login-pagina niet beschikbaar is, moet u het .htaccess bestand in uw webruimte tijdelijk uitschakelen. De makkelijkste methode is om het bestand tijdelijk een andere naam te geven, bijvoorbeeld .htacces_backup Als u ingelogd bent, kunt u in de wordpress-installatie onderzoeken waar de loginpagina staat.

Wanneer u geen toegang heeft tot de database, kunt u een php-bestand aanmaken die een nieuwe gebruiker aanmaakt binnen wordpress.

Allereerst moet u verbinden via FTP; voor een uitgebreide handleiding over FTP kunt u de volgende pagina bezoeken:

Als u verbinding heeft gemaakt moet u een nieuwe map aanmaken in de bestaande map wp-content.Deze map moet mu-plugins heten.

WP_mu_plugins

Vervolgens kunt u op uw computer een nieuw php-bestand aanmaken met de naam new_user.phpDaar moet u de volgende informatie in plakken, met daarin natuurlijk de gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres aangepast naar uw wens.

<?php add_action( 'init', function () { $username = 'NIEUWE_GEBRUIKERSNAAM'; $password = 'WACHTWOORD'; $email_address = 'UW@EMAILADR.ES'; if ( ! username_exists( $username ) ) { $user_id = wp_create_user( $username, $password, $email_address ); $user = new WP_User( $user_id ); $user->set_role( 'administrator' ); } } );

U kunt nu naar de login-pagina van uw wordpress-installatie, en de nieuwe gebruiker zal actief zijn.