Het afgelopen jaar hebben wij een gloednieuw webhosting platform ontwikkeld, welke ons huidige hostingplatform vervangt. De nieuwe oplossing maakt gebruik van ons geavanceerde cloud platform, waardoor je meer uit je webhostingpakket haalt dan ooit te voren.

Alle shared hosting pakketten worden in de komende maanden geleidelijk gemigreerd naar het nieuwe platform. Webhostingpakketten die nu via de website worden besteld worden direct op het nieuwe platform uitgerold.


Welke voordelen heeft dit voor jou?

De vraag naar schaalbaarheid en flexibiliteit is in de afgelopen 10 jaar exponentieel toegenomen, en dat vraagt om een nieuwe aanpak. Zaken die voorheen niet voor mogelijk werden gehouden zijn door nieuwe ontwikkelingen haalbaar geworden. Het nieuwe platform is toegespitst op deze behoefte, en maakt jouw websites en onze dienstlevering klaar voor de toekomst.

De opzet van het nieuwe platform is geheel anders. Waar het oude platform daadwerkelijk één groot platform was, hebben we dit nu onderverdeeld in verschillende kleinere platformen verspreid over verschillende datacenters. Daarnaast is er eveneens veel in de hardware van het platform geïnvesteerd, zo maken we bijvoorbeeld gebruik van lokale NVM-express schijven. Dit is de snelste opslagmethode die momenteel beschikbaar is, en is nog sneller dan SSD’s.

Kortom, de nieuwe situatie is een stuk krachtiger en je website deelt minder resources met andere gebruikers. Dit alles zorgt voor een flinke verbeterde performance. In de praktijk merk je direct dat je website sneller en stabieler is. Ook zullen eventuele problemen veel minder vaak voorkomen, en op het moment dat ze voorkomen, korter duren.

Bovenop deze directe verbeteringen richten wij ons ook op de toekomst. In de aankomende periode werken we voortdurend om het platform nog beter te maken. Doordat alle componenten van een hostingpakket nu losstaand te gebruiken zijn kunnen deze in allerlei variaties worden gecombineerd, zo ook met onze cloud omgeving bijvoorbeeld. Je kunt op deze manier je pakket helemaal naar wens samenstellen met enkel de producten die je daadwerkelijk nodig hebt, of zelfs een product bijschalen wanneer nodig. Verder is het ons doel om backends te optimaliseren voor veelgebruikte Content Management Systems zodat je eenvoudig producten kunt uitrollen die volledig passen bij de specificaties van bijvoorbeeld WordPress, Magento of andere CMSen.

Het nieuwe platform biedt de bouwstenen om jouw concepten te realiseren. Wij groeien moeiteloos mee met jouw website, bedrijf of applicatie. We bieden je de performance en vrijheid van een eigen server, zonder dat je de vereiste kennis om deze te beheren in huis hoeft te hebben. We zijn erg trots op deze innovaties, en we hopen ook de komende tijd samen met jou aan mooie projecten te bouwen!