U kunt een nieuw DNS-records toevoegen via uw controlepaneel bij PCextreme.

Let op:
Het wijzigen van DNS-records wordt niet direct verwerkt. DNS-records hebben een TTL in seconden, en dit is de tijd die het record nodig heeft om online vernieuwd te worden.

Waar vind ik de DNS-records in het controlepaneel?


Wanneer u bent ingelogd klikt u in de grijze balk bovenaan uw pagina op de optie Products & Services, waarna u in het menu links klikt op de optie DNS & Health check en kiest u voor Zones.DNS-zonesU komt nu in een scherm waar u de juiste domeinnaam moet selecteren.

Vanuit hier kunt u de DNS-records van uw domeinnaam beheren.

Hoe voeg ik een nieuw record toe in mijn DNS-zone?


U kunt records toevoegen door op de blauwe knop met '+ Add Record' te klikken.

U krijgt dan het volgende scherm te zien, waar u de instellingen voor het nieuwe DNS-record kunt zetten.DNS-Record-Fields

Name


Bij het eerste veld (Name) kunt u instellen of het record voor het hoofddomein is, of voor een subdomein.

Als het voor het hoofddomein is kunt u dit veld leeglaten. Wanneer u opdracht heeft gekregen een record voor '@' te maken, kunt u dit veld leeglaten.

Om een record voor een subdomein aan te maken (bijvoorbeeld app.hetvoorbeelddomein.nl) hoeft u hier enkel het eerste deel in te vullen (app).

TYPE


Het tweede veld dat u moet instellen is Type. Als u niet zeker bent welk type record u nodig heeft, kunt u dit navragen bij de verstrekker van het record.

De meest gebruikte records zijn:


A - dit record is voor IPv4 adressen

AAAA - dit record is voor IPv6 adressen

MX - dit zijn records welke gebruikt worden voor email, en hebben verplicht een Priority (vak 3). De laagste waarde wordt het eerst gebruikt, dus Priority 10 krijgt voorrang op Priority 20.
TXT 
- text record; hierin kan allerlei soorten informatie staan. Zo gebruikt Google dit voor Site-verification, en zijn SPF-records [link] een text-record met een specifieke inhoud.DNS-Record-Types

Priority


Het volgende vak is Priority. Verschillende types DNS-records hebben een priority nodig, zoals MX-records.

Als u geen instellingen over Priority heeft gekregen, moet u dit vak leeg laten.

Content


Dit is de eigenlijke inhoud van het record. Voor een A-record komt hier het IP-adres te staan.

Als u een TXT-record moet aanmaken, komt hier de inhoud te staan. Voor ons SPF TXT-record moet u in dit veld bijvoorbeeld de volgende inhoud neerzetten:

v=spf1 include:_spf4.pcextreme.nl include:_spf6.pcextreme.nl ~all

TTL


Het laatste vak dat altijd nodig is heet TTL, en dit staat voor Time To Live. Hiermee geeft u aan verschillende DNS-servers aan, hoelang dit record in hun cache moet blijven.

Deze waarde is in seconden, en wij adviseren de standaard waarde van 1 uur (3600). Wanneer u dit record aanpast, zullen bezoekers die kort geleden uw site hebben bezocht een uur lang de oude gegevens ontvangen. Het opvragen van een record door een DNS-server kost tijd, en een te kleine TTL heeft een negatieve impact op uw website.

Health Checks


Dit is functionaliteit die door ons ontwikkeld is. U kunt dit gebruiken als u zelf meerdere virtuele servers draait met dezelfde content.

Voor meer informatie hierover kunt u het volgende artikel bekijken:


https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591541-hoe-stel-ik-health-check-in-

Uw wijzigingen worden nu doorgevoerd.

Let op: In verband met de TTL kan het tot 24 uur duren voordat wijzigingen zichtbaar zijn. Dit, omdat dit de maximale TTL is welke de meeste DNS-servers hanteren.