Plug-ins zijn geweldig om de functionaliteit van een website uit te breiden zonder code te hoeven gebruiken. Zo zijn er plugins om makkelijk een contactformulier te maken, plugins die uw eigen twitterberichten direct op de website plaatsen of juist uw website-berichten op uw twitteraccount, of u kunt met bijvoorbeeld WooCommerce voor zorgen dat de Wordpress website een volledige webwinkel wordt.

Bent u nog onbekend met plugins dan wilt u eerst deze handleiding doorlezen:
https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591602-hoe-installeer-ik-een-plugin-in-wordpress-

Page Builder

Hoewel deze optioneel is, zult u waarschijnlijk merken dat u sneller kunt werken met een plug-in voor het maken van pagina's met slepen en neerzetten, dan met de blokeditor die WordPress u biedt. Er zijn er een heleboel, dus zorg ervoor dat u een plug-in voor het maken van pagina's kiest die het beste werkt voor uw doeleinden. Wij adviseren hiervoor Elementor maar ook divi(betaald) is goede keuze

Beeldoptimalisatie

Een ander ding dat elke website nodig heeft, is een plug-in voor beeldcompressie zoals Smush. Op deze manier kunt u een heleboel afbeeldingen met een hoge resolutie gebruiken om uw website te ontwerpen of uw producten te laten zien zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de bestandsgroottes die alles kunnen vertragen.

;

SEO

SEO staat voor search engine optimization. Als u wilt dat de WordPress website beter scoort in zoekmachines zoals Google, heb je een SEO-plugin nodig om u te helpen de pagina's te optimaliseren. Yoast SEO is de SEO-plugin die we hiervoor aanbevelen.

Webshop

Bent u een webshop aan het maken? Dan kan de plugin Woocommerce niet ontbreken. WooCommerce is een top eCommerce-plug-in dankzij de eindeloze aanpassing. U kunt alles verkopen, van digitale bestanden tot fysieke producten, en u kunt valuta's instellen, recensies weergeven, sorteer- en filterfuncties toevoegen, een onbeperkt aantal afbeeldingen per product instellen en meer.

Berichten

Schrijft u veel berichten en wilt u deze overzichtelijk indelen. Dan adviseren wij de plugin Easy Table of Contents

Met deze gebruiksvriendelijke plug-in kunt u gemakkelijk een inhoudsopgave in uw berichten, pagina's en aangepaste berichttypen invoegen zodat uw website overzichtelijk blijft.

Afbeeldingen vervangen

Heeft u op meerdere pagina's hetzelfde plaatjes en wilt u deze gemakkelijk in een keer aanpassen.

Enable Media Replace is de plugin die u zoekt. Met behulp van deze plugin kunt u gemakkelijk een afbeelding vervangen op meerdere pagina's, dit zal u veel tijd schelen!

Er zijn natuurlijk oneindig veel plugins die handig kunnen zijn. We hebben er hierboven slechts een paar benoemd. Bent u een hele handige plugin tegengekomen die u wilt delen? stuur ons dan een mailtje: support@versio.nl en we voegen hem toe!