Wanneer je een website hebt gemaakt bij jimdo en je domeinnaam hieraan wilt koppelen, heb je een aantal mogelijkheden:

Als eerste voeg je de domeinnaam toe in jimdo:

1. Om ervoor te zorgen dat het doorsturen probleemloos werkt, moet je eerst het domein koppelen aan je Jimdo Creator-website in het domeinbeheer.
  2. Log in op je Jimdo-account en kies de gewenste website
  3. Klik op Bewerken om de bewerkingsmodus van uw Jimdo Creator-website te openen
  4. Ga in het menu naar Domeinen en e-mail> Domeinen
  5. Klik op Voeg een nieuw domein toe
  6. Kies Gebruik een bestaand domein en voer het domein in dat u naar uw website wilt doorsturen
  7. Klik op Domein gebruiken

Nu verwijs je de domeinnaam in je PCextreme account naar jimdo door de dns records aan te passen. Dit kan met een A record of met een CNAME record. Wanneer je kiest voor een CNAME record werken de MX(mail) records niet meer!

De meest gangbare manier is dus door een verwijzing middels het A record. Mocht je toch willen verwijzen middels een CNAME record, leggen we dat uit onderaan het artikel.

Je domeinnaam koppelen aan Jimdo met een A record:

Stel voor het A Record het volgende IP-adres in bij de dns records 185.60.251.251 (Het IP adres kan veranderen en we adviseren u het IP te checken bij Jimdo)

Navigeer naar 'Zones' onder 'DNS & Health Checks' in het menu:

DNS Zones

Klik op de domeinnaam die je wilt verwijzen naar Jimdo.

Klik op 'Add record' :

Add record

Bij content vul je in: 185.60.251.251

Content

En klik op 'Add record'

We willen dat de domeinnaam zowel met en zonder 'www' wordt doorverwezen. We maken voor de 'www.domeinnaam.tld' dus ook een record aan:

Klik opnieuw op 'Add record' en bij content vul je weer 185.60.251.251 in.

Je vult nu bij name een sterretje in * :

Name invullen

Sterretje

Je klikt op 'Add record' en vervolgens op 'Save Changes'

Opslaan

De TTL staat op 3600, dit betekent dat het 3600 seconden kan duren voordat de wijzigingen merkbaar zijn. Je zult dus maximaal een uurt moeten wachten voordat de domeinnaam is gelinkt aan Jimdo.

Je domeinnaam koppelen aan Jimdo met een CNAME record:

Je navigeert naar 'Zones' onder 'DNS & Health Checks' in het menu:

Zones

Je klikt op de betreffende domeinnaam en kiest voor 'Add record'

DNS records

Bij 'type' kies je voor een CNAME record en je vult bij content je Jimdo domein in, dit ziet er bijvoorbeeld zo uit:

www.mijndomeinnaam.nl CNAME mijndomeinnaam.jimdo.com

www.mijndomeinnaam.nl CNAME mijnjimbodomeinnaam.jimdofree.com

Content

Je klikt op 'Add record' en op 'Save Changes'

De TTL staat op 3600, dit betekent dat het 3600 seconden kan duren voordat de wijzigingen merkbaar zijn. Je zult dus maximaal een uurt moeten wachten voordat de domeinnaam is gelinkt aan Jimdo.