De wijze waarop een server opnieuw geïnstalleerd kan worden, is afhankelijk van de wijze waarop u deze bij het aanmaken heeft geïnstalleerd.

De VM is geïnstalleerd via een van de standaard templates

In de meeste gevallen zal de server geïnstalleerd zijn via een van de standaard templates die wij aanbieden.

In dit geval kan u een mailtje sturen aan onze support afdeling. Deze kunnen de server eenvoudig opnieuw voor u installeren. Eventuele data disks die aan de server gekoppeld zijn blijven hierbij ongewijzigd; alleen de root disk wordt gewijzigd.

De Server is geïnstalleerd via een eigen geüploade ISO

Indien u de server heeft geïnstalleerd vanaf een eigen geüploade ISO, kunnen wij deze niet automatisch herinstalleren voor u. U kan de VM dan opnieuw installeren door de betreffende ISO aan uw Server te koppelen en de machine opnieuw op te starten.

In uw controlepaneel klikt u boven in de menubalk op de optie 'Products & Services'.

Vervolgens klikt u in het menu aan de linkerkant van uw pagina op de optie 'Servers'.

Onder de tekst 'Servers' verschijnt een menuoptie 'Instances'. Hier klikt u op.

In het overview ziet u de machines die je hebt staan binnen de afgenomen zone.

Achter elke machine staan '3 puntjes' waar je op kan klikken.

Wanneer u dit doet verschijnt er een menu, met daarin onder andere de optie 'Attach ISO'.

Wanneer u op deze optie klikt komt u op een pagina met daarom alle ISO's die u aan de VM kan koppelen.

Onder het kopje 'Featured ISO Images' vindt u ISO's die wij aanbieden. Momenteel zijn dit Gparted en Netboot.

Uw eigen ISO's vindt u onder het kopje 'Custom ISO images'. U kan hier naar wens een ISO kiezen om de server van op te starten. Wanneer u een keuze heeft gemaakt, klikt u op de groene button 'Attach ISO', rechts op uw scherm.

[caption id='attachment_1943' align='alignnone' width='900']

Hier selecteer ik de ISO 'Ubuntu 17.04' om mijn server opnieuw te installeren.[/caption]

Wanneer u de ISO heeft geselecteerd en gekoppeld, komt u op de 'Detail' pagina van de betreffende server terecht.

Rechtsboven op deze pagina vindt u een blauwe button met de tekst 'Server Actions'. Hier kan u de VM opnieuw opstarten, en via de web console de initiële installatie doorlopen.

Ook vindt u in dit menu een optie om de ISO te ontkoppelen (Detach ISO).