Bij het Plus en Premium hostingpakket is het mogelijk om voor meerdere domeinen de website en e-mail op hetzelfde pakket af te handelen.

Heeft u op dit moment een aantal losse 'Standaard' pakketten? U kunt binnen het controlepaneel een van de pakketten upgraden, om vervolgens de overige pakketten hierin onder te brengen.

Als u twee bestaande hostingpakketten wil samenvoegen, moet u hiervoor allereerst inloggen op het controlepaneel.

Database(s) Samenvoegen

Wanneer u bent ingelogged op uw controlepaneel, klikt u boven in de zwarte balk op 'Products & Services' en vervolgens in het menu aan de linkerkant van de pagina op de optie 'Webhosting'.


U komt op een pagina met een overzicht van alle Webhosting pakketten die u bij ons afneemt. U klikt hier het hostingpakket wat u wil samenvoegen.

U zit nu op de Detail pagina van uw Webhosting pakket. Links boven klikt u onder 'Database' op het icoontje met de 3 puntjes rechts naast de database.

In het menu dat verschijnt klikt u op de optie 'Unlink from Package'.

Wanneer u hier geen database ziet, is er geen database aangemaakt in het huidige pakket. U kunt dan door naar de volgende stap.U klikt nu wederom op de optie 'Webhosting' in het menu aan de linkerkant van uw pagina, waardoor u weer op de overzichtspagina terecht komt met al uw hostingpakketten.In dit overzicht klikt u op het hostingpakket waar u de database naar wil samenvoegen. Dit moet dus een 'Plus' of 'Premium' pakket zijn.

Op de Details pagina van het hostingpakket klikt u onder het kopje 'Databases' op de optie 'Link existing database instance with package'.In de popup die opent klikt u op de database die u wil koppelen.De popup zal sluiten, en de database zal verschijnen in het overzicht onder 'Database'.De database is nu verplaatst van het ene hostingpakket, naar het andere.

E-mail Samenvoegen

De e-mail migratie gaat op soortgelijke wijze als de SQL database(s).

Wanneer u bent ingelogged op uw controlepaneel, klikt u boven in de zwarte balk op 'Products & Services' en vervolgens in het menu aan de linkerkant van de pagina op de optie 'Webhosting'.U komt op een pagina met een overzicht van alle Webhosting pakketten die u bij ons afneemt. U klikt hier het hostingpakket wat u wil samenvoegen.

U zit nu op de Detail pagina van uw Webhosting pakket. Links boven klikt u onder 'Mail' op het icoontje met de 3 puntjes rechts naast de domeinnaam die u wil samenvoegen.

In het menu dat verschijnt klikt u op de optie 'Unlink from Package'.U klikt nu wederom op de optie 'Webhosting' in het menu aan de linkerkant van uw pagina, waardoor u weer op de overzichtspagina terecht komt met al uw hostingpakketten.

In dit overzicht klikt u op het hostingpakket waar u de e-mail naar wil samenvoegen. Dit moet dus een 'Plus' of 'Premium' pakket zijn.

Op de Details pagina van het hostingpakket klikt u onder het kopje 'Mail' op de optie 'Link existing mail instance with package'.In de popup die opent klikt u op de domeinnaam waarvan u de e-mail in dit pakket wil onderbrengen.De popup zal sluiten, en het domein zal verschijnen in het overzicht onder 'Mail'.De mail is nu verplaatst van het ene hostingpakket naar het andere.

Website samenvoegen

FTP Data downloaden

De eerste stap die u moet doen om uw FTP data te migreren, is het downloaden van uw data van het huidige hostingpakket.

U kan hiervoor de handleiding voor het uploaden van uw website volgen, met de wijziging dat u de bestanden nu naar uw lokale systeem sleept, in plaats van naar uw hostingpakket.

Webspace verwijderen

Wanneer u een kopie heeft gemaakt van alle FTP data voor dit betreffende domein, dient u de webspace op het huidige hostingpakket te verwijderen. Op deze wijze wordt het domein beschikbaar om in het andere hostingpakket toegevoegd te worden.

Om dit te realiseren klikt u in uw controlepaneel, als u dit nog niet gedaan heeft, boven in de zwarte balk op 'Products & Services' en vervolgens in het menu aan de linkerkant van de pagina op de optie 'Webhosting'.

U komt op een pagina met een overzicht van alle Webhosting pakketten die u bij ons afneemt. U klikt hier het hostingpakket welke u aan het verhuizen bent.
U zit nu op de Detail pagina van uw Webhosting pakket, en kunt op de Webspace klikken:


webspaceOp de overzichtspagina van uw Webspace scrolt u naar beneden om het domein te verwijderen. Hiervoor klikt u op het icoon van de drie punten aan het eind van de regel, en kiest u de optie Destroy:

Destroy_WebspaceDe volgende stap is het domein uit de Caching Load Balancer halen. Als eerste moet u hiervoor terug naar het hostingpakket. Op de pagina waar u daarnet op Webspace hebt geklikt, kiest u nu rechts onderin voor de Router:

RouterOnderin ziet u het domein staan; hier klikt u op het icoon van de prullenbak aan het einde van regel:Remove_domain_from_routerU bent nu klaar om de website aan te maken in het Plus,- of Premiumpakket.

Webspace Toevoegen


De volgende stap is het maken van de webruimte voor de nieuwe website in het grotere pakket. Hiervoor klikt u in uw controlepaneel boven in de zwarte balk op 'Products & Services' en vervolgens in het menu aan de linkerkant van de pagina op de optie 'Webhosting'.

U komt op een pagina met een overzicht van alle Webhosting pakketten die u bij ons afneemt. U klikt hier het hostingpakket aan waar u het andere hostingpakket in wil toevoegen. Dit moet dus een 'Plus' of 'Premium' pakket zijn.

U zit nu op de Detail pagina van uw Webhosting pakket. Links boven klikt u onder 'Webspaces' op uw de naam van uw hostingpakket, die in het blauw wordt weergegeven.U komt terecht op de Details pagina van uw Webspace.
U klikt hier op de groene button 'Add Domain' om een extra domeinnaam aan uw Webhosting pakket toe te voegen.In de popup die opent kunt u het domein toevoegen.Wanneer u op de knop 'Show Advanced functions' klikt komen er een aantal extra opties te voorschijn. In de regel hoeft u deze niet te wijzigen.Let op! U dient het domein in te geven zonder https://www. ervoor! Indien uw domein bijvoorbeeld https://www.versio.nl is, geeft u 'pcextreme.nl' in.

U klikt op de groene knop 'Add domain', waarna het domein aan uw Webspaces is toegevoegd.FTP Data Uploaden

De volgende stap die moet gebeuren, is het overzetten van de FTP data. U download hiervoor eerst een kopie van de huidige website via FTP, en plaatst deze op een makkelijk te vinden locatie op uw eigen computer.

Vervolgens moet deze kopie worden geupload op het hostingpakket waarop u de verschillende pakketten wil samenvoegen.

U maakt hiervoor via FTP verbinding met dit betreffende hostingpakket. Mocht u de benodigde FTP gegevens niet bij de hand hebben, vindt u op deze pagina een uitleg over waar u deze exact kan vinden.

Als gevolg van het toevoegen van de webspace in de stap hiervoor, is er binnen uw hostingpakket een extra mappenstructuur aangemaakt voor het tweede domein.

U klikt hiervoor rechts onder de 'externe site' op de map 'domains'.In de map 'domains' ziet u nu niet 1, maar 2 domeinnamen staan. U klikt hier op de domeinnaam die u zojuist heeft toegevoegd. In onderstaand voorbeeld is dit het domein 'ditishettweededomein.nl'.

Wanneer u dit domein heeft aangeklikt, navigeert u naar de 'htdocs' en vervolgens naar de 'www' folder. Dit is de locatie waar u de website voor dit domein dient te uploaden.Om de bestanden te uploaden selecteert u deze op uw lokale computer in de backup, en sleept u deze naar de 'www' folder, onder het kopje 'Externe Site' in FileZilla.

De wachtrij onderaan het scherm zal zich vullen met alle bestanden en mappen die geupload worden.Wanneer deze wachtrij leeg is, is de migratie van de FTP data voltooid.

Juiste DNS template toepassen op domein

De laatste stap in de migratie is het toepassen van de juiste DNS template op het samengevoegde domein.

U klikt hiervoor onder de categorie 'Domains, DNS & CLB' op de optie 'DNS & Health Checks'. In het menu dat verschijnt klikt u vervolgens op 'Zones'.U komt op een pagina met een overzicht van alle domeinregistraties die u heeft. U klikt hier op de domeinregistratie waar u de template wilt toepassen.
U komt op een pagina terecht met een overzicht van alle huidige DNS records voor het domein.

U klikt hier op de optie 'Apply a template', bovenaan het overzicht.In de popup selecteert u de DNS template met dezelfde naam als het hostingpakket waar u dit domein onder heeft gekoppeld.

Let op: bestaande records worden in deze stap verwijderd. Mocht u DNS-records hebben ingesteld die naar een andere partij verwijzen, kunt u voor deze stap het beste de uitgebreidere handleiding op de volgende pagina volgen:
https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591606-dns-records-toepassen-met-een-templateNadat u het juiste DNS template heeft geselecteerd, is het van belang dat u een vinkje plaatst bij de optie 'Mark existing records as deleted'. Wanneer u dit heeft gedaan klikt u op de groene knop 'Apply template to records'.De laatste stap is het opslaan van de wijzigingen. U doet dit door op de groene button 'Save Changes' te klikken, bovenaan het overzicht met DNS records aan de rechterkant.Wanneer u de DNS wijzigingen heeft opgeslagen, kan het ongeveer 1 tot 4 uur duren voordat de effecten van de wijziging merkbaar zijn.

Het oude hostingpakket is nog actief, en mogelijk komt u in aanmerking voor creditering.
Neem hiervoor contact op met de servicedesk [link]