Als je mail afneemt bij PCX kun je te maken krijgen met spam. Je kunt dit onder andere voorkomen door bepaalde afzenders te blokkeren. Ook is het mogelijk om afzenders die juist niet in de spam mogen komen te markeren als veilig. Hetzelfde kun je doen met geadresseerden. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Inloggen

1. Log in op het Controlepaneel;
  2. Ga naar Email, vervolgens naar Domains;
  3. Klik op de betreffende domeinnaam.

SpamExperts

1. Klik in de blauwe balk rechts op de knop met de tekst SpamExperts;
  2. Rechtsboven kun je de taal aanpassen naar Nederlands.

Witte of zwarte lijst

1. In het nieuwe scherm kun je kiezen voor de witte of zwarte lijst van de ontvanger of afzender;
  2. Klik op het plusicoon om een adres toe te voegen;
  3. Dit adres wordt nu geblokkeerd of juist altijd geaccepteerd.

NB: In het invulveld kun je een heel mailadres invullen of bijvoorbeeld alleen de domeinnaam; dan worden alle mails van die domein direct afgewezen of doorgelaten. Als je alles naar wens hebt ingevuld klik je op Opslaan.