Verbinding maken met uw Archive Volume kan op twee manieren, via FTP en SSH.

FTP

Om verbinding te maken met uw volume via FTP heeft u een FTP client nodig. Wij adviseren gebruik te maken van het programma FileZilla. Welke u gratis kan downloaden vanaf deze pagina.

Binnen FileZilla dient u een aantal zaken in te geven om te kunnen verbinden met uw volume, namelijk:

- hostname

- user

- password

- poort

Indien u deze gegevens niet bij de hand heeft, vindt u hier een uitleg over hoe u deze kan verkrijgen.

Om verbinding te maken met FTP moet u, behalve de gegevens welke u via het controlepaneel heeft verkregen, ook nog een poort ingeven. Hier kan u het getal 21 ingeven.

In FileZilla heeft u overigens ook de mogelijkheid het veld leeg te laten, waarna FileZilla automatisch via poort 21 zal verbinden.

Wanneer u de benodigde gegevens heeft ingegeven, klikt u op de knop 'Snelverbinden', waarna FileZilla verbinding zal maken met uw Mammoth Volume.

U kan nu op reguliere wijze uw data beheren.

SSH

U kan ook via SSH verbinden met uw volume. U kan hiervoor gebruik maken van dezelfde gegevens als u voor een FTP verbinding gebruikt.

Het gebruik van SSH vereist meer (technische) kennis dan het gebruik van FTP, waarbij u het beheer in een grafische omgeving kan uitvoeren. Wij adviseren dan ook alleen gebruik te maken van SSH op moment dat uw kennis hiervan toereikend is.