De verhuisprocedure voor domeinnamen verschilt per extentie.

Voor de meestgebruikte extensies van een domeinnaam hebben wij hier de verhuisprocedure omschreven. Mocht u twijfelen over de procedure, of mocht de extentie welke u wenst te verhuizen hier niet vermeld zijn, neem dan contact op met onze servicedesk.

.NL, .EU, .DE DOMEINEN

Voor het verhuizen van een .NL domeinnaam is een zogenoemde EPP (autorisatie) code benodigd. Deze kan u opvragen bij de provider waar het domein zich nu bevindt.

Wanneer u dit token heeft ontvangen kan u de domeinnaam in kwestie bestellen via onze website.

Na oplevering van uw bestelling kunt u de verhuizing in het controlepaneel starten door onder domein registratie op het domein te klikken, vervolgens kiest u voor de optie 'Not activated' naast status, en doorloopt u de stappen. De verkregen EPP code dient u hierbij in te geven.

De verhuizing van een .nl domein is direct verwerkt. Nadat de nieuwe DNSrecords bekend zijn, is de verhuizing merkbaar voor u. In de regel is dit binnen 4 tot 24 uur.

.BE DOMEINEN

Voor het verhuizen van een .BE domeinnaam is een zogenoemde EPP (autorisatie) code benodigd. Deze kan u opvragen bij dns.be.

Wanneer u dit token heeft ontvangen kan u de domeinnaam in kwestie bestellen via onze website.

Na oplevering van uw bestelling kunt u de verhuizing in het controlepaneel starten door onder domein registratie op het domein te klikken, vervolgens kiest u voor de optie 'Not activated' naast status, en doorloopt u de stappen. De verkregen EPP code dient u hierbij in te geven.

De verhuizing van een .be domein is direct verwerkt. Nadat de nieuwe DNSrecords bekend zijn, is de verhuizing merkbaar voor u. In de regel is dit binnen 4 tot 24 uur.

ICANN DOMEINNAMEN (.COM, .ORG, .NET, .BIZ, .INFO)

Bij het verhuizen van een .COM domeinnaam is een autorisatie code benodigd, ook wel de EPP genoemd.

De autorisatie code (EPP code) kunt u opvragen bij de internet service provider waar het domein zich nu bevindt. Wanneer u dit token heeft ontvangen kan u de domeinnaam in kwestie bestellen via onze website.

Na oplevering van uw bestelling kunt u de verhuizing in het controlepaneel starten door onder domein registratie op het domein te klikken, vervolgens kiest u voor de optie 'Not activated' naast status, en doorloopt u de stappen. De verkregen EPP code dient u hierbij in te geven.

De verhuizing van een ICANN domein duurt maximaal 5 dagen.