Het kan zijn, dat we u in een van onze handleidingen hebben doorverwezen naar ons controlepaneel.

U vindt de inlog-pagina op secure.pcextreme.nl. Nu wilt u inloggen met het e-mailadres dat u bij ons heeft, maar dit lukt niet.

In dit artikel leg ik uit wat het verschil is tussen het e-mailadres dat u bij ons beheert, en het e-mailadres dat bij ons bekend is.

Het e-mailadres dat bij ons bekend is


U kunt bij ons verschillende producten afnemen, zoals webhosting, e-mail, en virtuele servers. Deze producten worden beheerd in een Account.
Een Account kan meerdere Gebruikers hebben. Een Gebruiker wordt gemaakt op basis van een e-mailadres, en een wachtwoord.

Met deze Gebruiker kunt u inloggen op ons controlepaneel [link].


De e-mailadressen waarmee de gebruikers zijn aangemaakt, zijn onze contactpersonen. U kunt een gebruiker aanmaken met elk e-mailadres, en hiervoor een wachtwoord instellen.

Wanneer u een wachtwoord-resetmail ontvangt, is dat altijd het wachtwoord voor dit controlepaneel.

Het e-mailadres dat u bij ons beheert


Een van de producten die PCextreme aanbiedt is E-mail. U kunt binnen het controlepaneel verschillende e-mailadressen aanpassen.

Ook kunt u binnen het controlepaneel het wachtwoord van deze adressen beheren. Dit kan enkel binnen het controlepaneel.


Met dit wachtwoord kunt u inloggen in onze webmail [link] of de nieuwe webmail. Dit is ook het IMAP,- en SMTP wachtwoord om het e-mailadres in te stellen in bijvoorbeeld Outlook


Deze e-mailadressen zijn geen contactpersonen voor de account; u kunt deze e-mailadressen toekennen aan medewerkers, familieleden, en meer.

Wat als deze twee hetzelfde zijn?


Veel klanten ervaren hier verwarring in; wanneer het e-mailadres dat bij ons bekend is een e-mailadres is dat ook bij ons beheerd wordt, proberen veel mensen het wachtwoord van het e-mailadres aan te passen via de reset-mail. Dit zijn echter twee verschillende wachtwoorden; zie de volgende illustratie:wachtwoordenWanneer u het wachtwoord van de Gebruiker via de reset-mail succesvol hebt aangepast, kunt u daarna binnen het controlepaneel het wachtwoord van het e-mailadres binnen het controlepaneel aanpassen.