Wordpress bied vele mogelijkheden, voornamelijk door de manier waarop dit uit te breiden is.
Een 'kale' wordpress installatie bied de mogelijkheid een leuke site op te zetten, en daar berichten op te plaatsen.

Wil u uw website helemaal eigen maken, met meer functionaliteit, kunt u daar een plugin voor gebruiken!
Zo zijn er plugins om makkelijk een contactformulier te maken, plugins die uw eigen twitterberichten direct op de website plaatst of juist de website-berichten op uw twitteraccount, of kunt u met bijvoorbeeld WooCommerce voor zorgen dat de Wordpress een volledige webwinkel wordt.

Alle plugins van Wordpress vindt u direct in het WordPress Dashboard, op de website zelf.
Als u bent ingelogd klikt u in het menu links op 'Plugins'.
In dit screenshot staat er een 2 in een cirkel; dit betekend dat er twee plugins zijn die kunnen worden ge-update.
Het is altijd verstandig de plugins ge-update te houden!

Plugins

U komt uit op het volgende scherm, waar een aantal standaard plugins staat. Rechtsboven kunt u zoeken naar bepaalde plugins of functionaliteit.

Plugin_screen

Voor dit voorbeeld gaan we een SMTP-plugin installeren; hiermee kunt u e-mail verzenden via een mailserver.
Dit is een betere wijze van verzenden dan de standaard methode. We zoeken daarom bovenin naar SMTP, en vinden de plugin WP-mail-smtp van WP-forms.

Nadat U de plugin gevonden hebt kunt u deze eerst installeren met de knop Nu installeren...

en daarna kunt u deze direct Activeren.

Deze plugin heeft nu een menu-optie toegevoegd, waar u de instellingen van de plugin kunt beheren.

Elke plugin heeft zijn eigen menu, en eigen mogelijkheden. Dat is wat WordPress zo veelzijdig maakt!