Binnen uw pakket heeft de mogelijkheid om een e-mailalias in te stellen. Dit is handig, als u bijvoorbeeld hetzelfde domein heeft met verschillende extensies.

In dit artikel leggen we uit hoe deze optie werkt, en hoe u het kunt instellen voor uw e-mail.

In dit voorbeeld gaan we een alias instellen voor hetvoorbeelddomein.nl. Het domein dat we gaan instellen als alias is hetvoorbeelddomein.xyz.

Het is niet mogelijk een domein dat via een externe partij is geregistreerd te gebruiken als alias.

Wat is een e-mailalias?

Een e-mailalias zorgt ervoor, dat een e-maildomein (zoals @hetvoorbeelddomein.nl) ook bereikbaar is onder een andere domeinnaam.

Deze tweede domeinnaam is het aliasdomein.

Wanneer een aliasdomein is ingesteld, behandeld onze inkomende e-mailserver alle mail voor dat domein alsof het voor het e-maildomein is.

Dit betekend dat in ons voorbeeld alle e-mail voor info@hetvoorbeelddomein.xyz wordt afgehandeld alsof de email voor het adres info@hetvoorbeelddomein.nl is.

U kunt geen berichten verzenden met het aliasdomein, enkel ontvangen.

Hoe stel ik een e-mailalias in?

Allereerst logt in u bij ons controlepaneel [link].

Als u bent ingelogd, gaat u bovenin naar het tabblad Products & Services, en klikt u vervolgens in het menu links onder Hosting Solutions op E-mail.
Hier ziet u een overzicht van de verschillende actieve e-maildomeinen, en klikt u op het domein waarvoor u een alias wilt instellen.

emaildomains_pre

Op de overzichtspagina van het e-maildomein zoekt u het kopje E-mail Alias.
Vervolgens klikt u op Add E-mail alias en krijgt u het volgende scherm te zien:

Add_emaildomain_alias

Hier selecteert u het domein dat u als Alias-domein wilt instellen, en klikt u op Add Child domain

Het aliasdomein is nu actief. De volgende stap is het instellen van de DNS-gegevens voor het aliasdomein.

DNS-instellingen

Om ervoor te zorgen dat mail gericht aan het alias-domain bij onze mailserver afgeleverd wordt, moet u de DNS van het aliasdomein instellen.

Hiervoor kunt u het template Email only toepassen aan de hand van het volgende artikel:

https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591606-dns-records-toepassen-met-een-template