Wordpress bied vele mogelijkheden, voornamelijk door de manier waarop dit uit te breiden is.

Een 'kale' wordpress installatie bied de mogelijkheid een leuke site op te zetten, en daar berichten op te plaatsen.

Een WordPress thema bepaald de de manier waarop je website wordt weergegeven. Wil je je website helemaal een eigen look geven, kun je een van de vele thema's gebruiken die beschikbaar zijn. Er zijn gratis en betaalde thema's die de hele uitstraling van je website veranderen. Via het controlepaneel zijn er veel beschikbaar.

Een thema direct via wordpress installeren

Wilt u een simpel thema kunt u een gratis thema downloaden in de Thema catalogus van WordPress. Deze zijn getest en vaak prima te gebruiken. In veel gevallen is er naast een gratis versie ook een premium versie (waarvoor betaald moet worden), met meer functies. Ook zijn er diverse marktplaatsen waar u themes kan kopen.

Als u een thema of een plugin installeert is het slim om rekening te houden met de reviews. Wanneer er weinig, geen of slechte reviews staan kan dit beteken dat de plugin of thema niet fijn werkt met uw wordpress omgeving en dat deze niet verder geupdate wordt.

Als u een Thema heeft gekozen wilt u deze installeren en vervolgens activeren:

Mocht u dat wensen, kunt u later altijd van thema veranderen.

Het thema is nu actief en u kan bekijken hoe uw site er nu uitziet door rechts bovenin te klikken op het huisje, en te kiezen voor de optie 'Site bekijken’.

Een thema vanaf uw computer installeren

Wanneer u een thema heeft gekocht via een marktplaats of een thema lokaal op uw computer heeft staan wilt u deze importeren in wordpress door te navigeren naar 'Weergave' in het menu en vervolgens naar 'Thema'

U klikt hier op 'Nieuwe toevoegen' in de bovenbalk:

En daarna op 'Thema uploaden'

Er opent zich hieronder een venster waarna u het Thema kunt selecteren:

U wilt hier na het thema activeren:

Het thema is nu actief en u kan bekijken hoe uw site er nu uitziet door rechts bovenin te klikken op het huisje, en te kiezen voor de optie 'Site bekijken’.

Heeft u nog vragen of opmerking? stuur ons dan een bericht!