Wanneer u een webshop opzet in uw wordpress omgeving wilt u natuurlijk ook betalingen ontvangen.

U zult hiervoor een partij nodig hebben die de betalingen voor u regelt. Er zijn hierin diverse keuzes, waardoor het soms onduidelijk kan zijn wat de beste keuze is en hoe u dit regelt. In deze handleiding geven we een overzicht van de stappen die u zult moeten ondernemen.

Vaak wordt gedacht dat een webwinkel met ‘iDEAL’ gekoppeld moet worden. Echter is directe koppeling met iDEAL niet mogelijk. Koppelen met iDEAL moet altijd via een tussenpersoon, zo’n tussenpersoon noem je een betalingsprovider.

Er zijn zeer veel betalingsproviders, of in het engels een payment service providers. U heeft vast wel is van Mollie of bijvoorbeeld buckeroo gehoord, maar vaak kan ook uw bank als betalings provider dienen.

Met het kiezen van een betalingsprovider zult u de volgende dingen moeten afvragen

• wil ik ook buitenlandse betalingen aannemen, of enkel binnen nederland?
  • Welke betaal methodes wil ik accepteren?
  • Wil ik per transactie betalen of eerder in een abonnementsvorm?
  • Heeft de payment provider goede ondersteuning (plugins) om dit in te regelen in wordpress?

Voor een makkelijk betaal provider met een overzichtelijk dashboard adviseren wij Stripe.

Deze biedt uitgebreide ondersteuning om betalingen uit alle landen te ontvangen vanuit de meest gangbare betaalmethodes. IDEAL zit hierbij inbegrepen, maar ook SEPA, SOFORT, Credit/Debit Card, Bancontact, Apple Pay en meer. Tevens bestaat er een optie om abonnementskosten automatisch in rekening te brengen.

Alvorens u de volgende stappen doorloopt, zal u eerst een Stripe account moeten aanmaken.

Het koppelen van stripe is eenvoudig gemaakt, u hoeft hier enkel de volgende plugin voor te downloaden en de gegevens van uw stripe account in te vullen:

Wanneer u de plugin voor het eerst opent zal u een bericht zien waarin wordt gevraagd om uw stripe account te koppelen aan de plugin. Dit is noodzakelijk om betalingen te ontvangen, wanneer u inlogt via de plugin zullen uw account specifieke 'sleutels' worden opgehaald.

Vervolgens ziet u bij 'Betalingen' het overzicht van betaalmethodes die geaccepteerd kunnen worden:

U kunt hier de betalings methode activeren of deactiveren, en wanneer u op beheren klikt kunt u ook instellen welk bericht uw klant bijvoorbeeld te zien krijgt.

Mocht u naar aanleiding van deze handleiding nog vragen hebben dan horen we graag van u op support [apenstaartje] versio.nl