Omdat elke server verschillende geconfigureerd kan zijn, is het soms handig om een overzicht te hebben van de configuratie settings en voorgedefinieerde variabelen op een server.

Een makkelijke manier om dit te doen, is door een 'phpinfo' pagina op uw hostingpakket te plaatsen. U kan zo makkelijk zien welke extenties er in- of juist uitgeschakeld zijn, maar ook bijvoorbeeld dubbel-checken welke php versie uw hostingpakket momenteel gebruikt.

U doet dit door een bestand 'phpinfo.php' aan te maken met de volgende inhoud:

<?php

phpinfo();

?>

Dit bestand upload u naar de 'www' folder van uw hostingpakket, waarna u de pagina kan bezoeken via http://uwdomeinnaam.tld/phpinfo.php