Wij hebben dit artikel gemaakt als service voor onze klanten, maar we kunnen helaas niet garanderen dat deze informatie altijd up-to-date is.
Mogelijk brengen de makers van dergelijke programma's wijzigingen aan in het programma of de manier waarop dit werkt.
We doen natuurlijk ons best om deze informatie actueel te houden.

U kunt ervoor kiezen uw nieuwe emailadres te gaan gebruiken binnen een bestaande Gmail-omgeving. Hiervoor moet u zowel het ontvangen als het verzenden apart instellen.

In deze handleiding gaan we in de bestaande Gmail-omgeving gebruikervoorbeelddomein@gmail.com het PCextreme-adres gebruiker@hetvoorbeelddomein.nl instellen.
Gmail doet een extra SPF-controle wanneer het mail op deze manier ophaalt, en dit faalt wanneer u binnen ons platform mailt (bijvoorbeeld naar een ander adres binnen uw domein). Hier kunnen wij helaas niets tegen doen.
Wel kunt u binnen uw gmail-omgeving uw eigen domein whitelisten, zodat deze bericht niet in de spam komen. Onze andere klanten kunnen u echter lastig bereiken.
Ophalen mail via POP3

Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.

Klik in het tweede gedeelte op E-mailberichten en contacten importeren.

U krijgt nu een pop-up om de account in te stellen, en deze kunt u doorlopen.
Vul bij het eerste scherm het volledige PCextreme-emailadres in, en klik op Doorgaan.Vul op het volgende scherm het wachtwoord van uw mailadres in. Als gebruiker moet u hier wederom het volledige emailadres invullen, en als POP-server het adres mail.pcextreme.nl.
Klik hierna weer op doorgaan.

Bij het volgende scherm kunt u ervoor kiezen een kopie achter te laten op de server van PCextreme.
Dit heeft als voordeel dat u bij ons altijd een backup heeft van de mail. Een eventueel nadeel is, dat de mailbox bij ons vol kan komen te zitten.
U zult dan geen mail meer ontvangen.

Klik op Import starten.
De mail wordt nu opgehaald, en zal te bekijken zijn binnen uw Gmail-account.

Mail verzenden via SMTP


U kunt bij uw Gmail account instellen dat u uw mail uitgaand kunt verzenden vanuit het emailadres dat u bij PCextreme heeft.
Volg hiervoor de volgende stappen:

Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.

Vervolgens kiest u onder het kopje Mail verzenden als: de optie Nog een emailadres toevoegen.


;

Er opent een nieuwe pagina, waar u kunt invullen welk emailadres u wilt gebruiken om uitgaand te versturen.
Vul hier het hele PCextreme-emailadres in. Het vinkje bij beschouwen als alias moet u uitzetten.
Klik daarna op Volgende stap >>Op de volgende pagina moet u de verdere gegevens invullen om verbinding te maken met onze mailserver.
Vul hier als SMTP server mail.pcextreme.nl in.
LET OP! Standaard zet Gmail hier primary.mail.pcextreme.nl neer, dit is verkeerd.

Verder kunt u als gebruikersnaam het hele email-adres invullen, en het bijbehorende wachtwoord.
De beveiligde verbinding kunt op TLS laten staan, en de poort staat correct op 587 ingesteld.

De melding over de mislukte verificatie kan komen door het fout invullen van ofwel de mailserver, de gebruiker of het wachtwoord.
Wanneer u op de knop Account toevoegen >> klikt, zal een verificatie-mail worden gestuurd naar het emailadres. Deze kan ofwel bij ons in de webmail worden bekeken, of als u de eerdere stappen hebt gevolgd bij Gmail in de inbox.

In deze mail moet u klikken op de link die wordt aangegeven, en vervolgens moet u in het venster dat verschijnt nogmaals bevestigen:Na deze bevestiging kunt u uitgaand zenden met uw PCextreme-adres. U kunt er eventueel voor kiezen deze als standaard in te stellen in het scherm, waar u ook de optie Nog een emailadres toevoegen. selecteerde.