Hoewel het soms erg technisch lijkt een website online te zetten, is dit eigenlijk voor iedereen te doen.

In een paar simpele stappen kunt u uw site al met de wereld delen.

Voor deze handleiding gaan we ervan uit, dat u de bestanden van uw bestaande website al op uw computer heeft staan.

Wilt u zelf een nieuwe website maken? Dan kunt u overwegen om dit te doen door Wordpress te installeren.

WordPress is een uitgebreid programma waarmee u geen coderingskennis nodig hebt.

https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591548-hoe-installeer-ik-wordpress-op-mijn-webhosting-pakket-

Hosting en Domeinnaam bestellen

Om een website online te zetten, heeft u een aantal zaken nodig:

Natuurlijk de website zelf, maar ook een Hostingpakket en een Domeinregistratie.

Het hostingpakket geeft ruimte op onze Webservers waar u de website op kunt zetten, en die internetgebruikers kunnen bekijken.

Ook komt hier de mogelijkheid om e-mail voor uw domein te gebruiken bij, doordat u gebruik kunt maken van onze Mailservers.
Deze servers hebben een IP-adres, oftewel een Internet-adres.

Omdat een IP-adres lastig te onthouden is, maakt het internet gebruik van Domeinnamen.

Een domeinnaam zet een makkelijk leesbare naam (bijvoorbeeld pcextreme.nl) om naar een IP-adres (in ons geval 109.72.92.155).

U kunt uw Domeinnaam en Hostingpakket bestellen via onze website [link]

De website uploaden

Op dit moment staat er nog geen website op uw nieuwe hostingpakket, dus deze moet u van uw computer naar onze webserver overbrengen.

Dit doet u via FTP. FTP betekend 'File Transfer Protocol' en is een manier om met behulp van een programma bestanden tussen twee verschillende computers over te brengen.

Onze webserver is natuurlijk in feite niets anders dan een erg snelle computer met een heel goede internet-verbinding.

Voor onze server maken we gebruik van SFTP of FTPS, waar de extra S voor 'Secure' oftewel Beveiligd staat; al het verkeer tussen onze server en uw computer wordt gecodeerd verstuurd.

Om te verbinden heeft u drie instellingen nodig:

een Hostname: Dit is de domeinnaam die wij hebben gekoppeld aan onze server, zoals de Uwe dadelijk naar uw website verwijst.

een Gebruikersnaam: Hiermee kunt u aan de server aangeven wie u bent, zodat deze weet waar uw bestanden mag zetten

een Wachtwoord: Zodat de server weet, dat u inderdaad de gebruiker bent waarvoor u wilt inloggen.

Ook heeft u een FTP-programma nodig, die de verbinding voor u maakt.

Een uitgebreide handleiding voor het uploaden van uw website vind u op de volgende pagina:

https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591534-hoe-upload-ik-mijn-website-op-mijn-webhosting-pakket-

De domeinnaam instellen

Als laatste moet u natuurlijk nog zorgen, dat de domeinnaam en het hostingpakket samen werken.

Wanneer u zowel de hosting als de domeinregistratie via onze store [link] heeft besteld, kan dit in 1 makkelijke stap:

https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591545-hoe-koppel-ik-mijn-domeinnaam-aan-mijn-webhosting-bundel-

Mocht u al een bestaande domeinnaam hebben bij een andere partij, kunt u de correcte DNS-gegevens overnemen uit het template.

Om het template te bekijken gaat u binnen het controlepaneel naar DNS & Health Checks, en vervolgens Templates.

dns-templates

U kunt uw website nu bezoeken, door naar het domein te gaan in uw browser!