Als je een domeinnaam hebt bij ons kun je ook een subdomeinnaam aanmaken. Een subdomein is een uitbreiding van een domeinnaam. Een voorbeeld van een subdomein is help.pcextreme.nl. Dit is een subdomeinnaam van het domein pcextreme.nl.

Inhoudsopgave

Inleiding

In je hostingpakket kun je onbeperkt subdomeinen aanmaken. Je doet dat via FTP. Daarna kun je via het controlepaneel een SSL certificaat instellen voor het subdomein. Voor deze handleiding gaan we het subdomein test.hetvoorbeelddomein.nl aanmaken.

Subdomein aanmaken

Allereerst maak je verbinding via FTP met je webruimte. Ga nu naar de map htdocs. Hierin zit ook de map www.

In deze map gaan we een nieuwe map met de naam Test maken. Via FileZilla kun je dit doen door in de map htdocs met de rechtermuisknop te klikken. Kies daarna voor Map aanmaken.

Screenshot van het programma FileZilla. Er is een verbinding gemaakt met een hostingpakket en we zien de map "www".

De nieuwe situatie ziet er als volgt uit:

Screenshot van het bestandsbeheer van een hostingpakket. We zien onder andere de map "test".

De inhoud van deze map is nu bereikbaar via het adres http://test.hetvoorbeelddomein.nl

Domein toevoegen aan de router

Als laatste stap kun je het subdomein toevoegen aan de router van je hostingpakket. In je hostingpakket klik je op Router en kun je jouw subdomein toevoegen via Add domain.

Screenshot uit de beheeromgeving van PCextreme. We zien het onderwerp "Domains" en een groene knop om een domein toe te voegen.