U kan het programma MTR installeren op uw Mac via Homebrew.

Mocht dit nog niet op uw systeem staan, kan u dit installeren via het volgende commando:

/usr/bin/ruby -e '$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)'

Wanneer u dit heeft gedaan, of als Homebrew al aanwezig was, kan u MTR installeren middels het volgende commando:

brew install mtr

Als mtr is geinstalleerd, geeft u het volgende commando in:

cd /usr/local/Cellar/mtr/0.92/sbin

Maak vervolgens het 'mtr' commando beschikbaar:

cp mtr /usr/local/bin/

Mocht u bij bovenstaand commando een permission error krijgen kan u het navolgende commando gebruiken:

sudo cp mtr /usr/local/bin/

Hoe gebruik ik het MTR programma?

1. U kan een MTR uitvoeren middels het volgende commando:
sudo mtr hostname.nl

'hostname.nl' moet u in bovenstaand commando vervangen voor de hostname of het IP waar u de MTR naar wil doen. Indien onze support afdeling u verzoekt een MTR te doen, zal men u aangeven naar welke hostname u dit kan doen.

2. Laat de MTR trace 10 tot 15 minuten draaien.

3. Gebruik uw muis om de resultaten te selecteren.

4. Gebruik Command + C om de resultaten te kopieren.

5. Plak de berichten in uw reactie aan onze support afdeling.