Bij het Plus en Premium hostingpakket is het mogelijk om voor meerdere domeinen de website en e-mail op hetzelfde pakket af te handelen.


Als u een extra domeinnaam wil toevoegen aan uw hostingpakket, moet u hiervoor allereerst inloggen op het controlepaneel.

Heeft u op dit moment een standaard-pakket, en wilt u hier een extra website in onder brengen?
Vanuit het controlepaneel kunt u gemakkelijk upgraden door bij de Webhosting-details op Upgrade webhosting package te klikken!

Webspace Toevoegen


Wanneer u bent ingelogged, klikt u boven in de zwarte balk op 'Products & Services' en vervolgens in het menu aan de linkerkant van de pagina op de optie 'Webhosting'.
U komt op een pagina met een overzicht van alle Webhosting pakketten die u bij ons afneemt. U klikt hier het hostingpakket aan waar u een extra domein aan wil toevoegen.


U zit nu op de Detail pagina van uw Webhosting pakket. Links boven klikt u onder 'Webspaces' op uw de naam van uw hostingpakket, die in het blauw wordt weergegeven.

U komt terecht op de Details pagina van uw Webspace. U scrolt op deze pagina geheel naar beneden, totdat u de tekst 'Domains' ziet staan.


U klikt hier op de groene button 'Add Domain' om een extra domeinnaam aan uw Webhosting pakket toe te voegen.

In de popup die opent kan u naar wens het domein toevoegen.


Wanneer u op de knop 'Show Advanced functions' klikt komen er een aantal extra opties te voorschijn. In de regel hoeft u deze niet te wijzigen.

U klikt op de groene knop 'Add domain', waarna het domein aan uw Webspaces is toegevoegd.


;

De domeinregistratie koppelen aan uw bundel

Een nieuwe domeinnaam bestellen en koppelen


Indien het extra domein dat u toe wil voegen nog niet geregistreerd is, of u wil dit domein vanaf een andere provider naar PCextreme verhuizen, klikt u in het menu links in uw controlepaneel onder 'Domains, DNS & CLB' op de optie 'Domains'.

Er verschijnt een klein dropdown menu, waar u de optie 'Domain Names' kiest.

U komt op een pagina met een overzicht van alle domeinen die u al geregistreerd heeft bij ons. U klikt hier op de groene knop 'Register/transfer domain name', rechts boven aan uw pagina.

Bij 'Domain check' kan u de naam invullen die u wenst vast te leggen of wenst te verhuizen. De meest voorkomende extensies verschijnen eerst, aan de linkerkant kan u eventueel op de blauwe tekst 'Show categories..' om alle beschikbare extensies te kunnen zien.U klikt hier op de button naast het domein dat u wil bestellen, waarna deze grijs wordt.


;;

Wat betekenen de verschillende statussen bij een domein?


Wanneer u bij een domein een groene button met de tekst 'Register for...' ziet staan, is het domein nog vrij om te registreren. Er is niets dat u in de weg staat het domein aan te schaffen.

Als u bij een domein een gele button met de tekst 'Transfer for...' ziet staan is het domein momenteel bij een andere partij geregistreerd. U kan het domein alleen bestellen indien u reeds eigenaar bent van het domein.


;

WHOIS gegevens voor het domein ingeven


Wanneer u het domein dat u wil toevoegen heeft geselecteerd, kan u verder naar beneden scrollen op de pagina.


U komt hier een kopje 'Set contacts for the whois' tegen. Hier moet u de houdergegevens van het domein ingeven.


Indien u al eerder een domein heeft besteld zullen hier - waarschijnlijk - de standaard houdergegevens al staan ingegeven. Mochten dit niet de gewenste houdergegevens zijn heeft u twee opties:

  1. Al bestaande WHOIS contacten gebruiken. Hiervoor klikt u op de naam van de huidige houder. Er verschijnt een keuzelijst waar u naar wens de houdergegevens kan selecteren.
2. Nieuwe whois contacten aanmaken. Hiervoor klikt u op het icoontje van het plus teken, rechts naast een houder.


In onderstaand screenshot staat voor zowel Owner, Admin als Tech contact dezelfde houder ingegeven. Via de rood omcircelde plus icoontjes kunnen er nieuwe houdergegevens worden ingegeven.Nameservers en DNS template


Om het domein direct te koppelen aan uw webhosting pakket, is het van belang dat u de nameservers van PCextreme gebruikt. Hierdoor kunnen wij de records automatisch juist instellen.


Omdat we niet zeker weten aan welk pakket u het domein wil koppelen, moet u dit tenslotte nog aangeven. U klikt hiervoor op de balk met de tekst 'No DNS Template', en selecteert de naam van uw webhosting pakket uit de dropdown.


In onderstaand screenshot koppel ik dit domein aan het hostingpakket 'ditisheteerstedomein.nl'.


;

Bestelling Afronden


Wanneer u alle bovenstaande stappen heeft doorlopen hoeft u alleen nog maar op de groene knop 'Register or Transfer these {x} domains' te klikken, geheel onder aan uw pagina.

Het domein zal direct voor u worden geregistreerd of verhuisd. Het kan enkele minuten duren voordat het domein zichtbaar wordt op de overzichtspagina.


Afhankelijk van de extentie kan het enkele uren tot maximaal 24 uur duren voordat een domeinnaam actief is na een nieuwe registratie.


De tijd dat een verhuizing kan duren is afhankelijk van de extentie van het domein.;

Een reeds bestaand domein koppelen


Als het domein al actief is in uw controlepaneel, kunt u dit makkelijk koppelen aan het pluspakket door het gebruik van een template.

U moet het template met de naam van het pluspakket toepassen op het nieuwe domein. Hoe u dit precies doet, kunt u in de volgende handleiding vinden:


https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591606-dns-records-toepassen-met-een-template


Om een al geregistreerde domeinnaam aan uw hostingpakket te koppelen, moet het domein gebruik maken van de PCextreme nameservers.

Standaard maken alle domeinnamen die bij ons geregistreerd zijn al gebruik van onze nameservers. U kunt dit controleren, en eventueel aanpassen met de volgende stappen:


In het menu aan de linkerkant van uw pagina klikt u op 'Domains' onder het kopje 'Domains, DNS & CLB'. Vervolgens klikt u in het submenu dat verschijnt op de tekst 'Domain names'.DNS-CLB-domain-namesU komt op een pagina met een overzicht van alle domeinnamen die u bij ons heeft geregistreerd.

Hier klikt u op het domein dat u wil toevoegen aan uw Webhosting pakket.


U komt op de Details pagina van het betreffende domein.


Links op uw pagina onder het kopje 'Nameservers' ziet u de nameservers die momenteel zijn toegepast voor uw domein.

Wanneer hier niet de PCextreme nameservers staan kan u deze aanpassen. U klikt hiervoor rechtsboven op de blauwe knop 'Domain Actions', en vervolgens op de optie 'Edit Domain Info'.

Op de pagina die opent kan u onder het kopje 'Nameservers' het domein instellen op de PCextreme nameservers.

Als er geen DNS-zone actief is voor het domein, kunt u hier gelijk het template toepassen. Dit werkt niet als er al een DNS-zone bestaat voor het domein.

Tenslotte slaat u de wijziging op via de groene knop 'Save Changes' onder aan uw pagina.Let op! Na het aanpassen van uw Nameservers en/of DNS records kan het maximaal 24 uur duren voordat u de effecten hiervan merkt.