Het aanmaken van een SQL database gaat via uw Controlepaneel. Wanneer u bent ingelogd klikt u boven in de zwarte balk op de optie “Products & Services”, en vervolgens in de menubalk aan de linkerkant van uw pagina op de optie “Webhosting”. Op de pagina die opent vindt u het overzicht van uw Webhosting pakket.

U klikt hier naast het kopje “Databases” op de groene button “Create Database”. In de popup welke opent kan u uw database aanmaken.

U geeft hiervoor bij “databasenaam” de gewenste naam voor uw database in. Een database naam moet uniek zijn, en is daarom voorzien van een uniek voorvoegsel voor uw account.

Vervolgens vult u bij 'database username' en 'database password' de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de database in. We adviseren voor uw SQL database altijd een sterk, random gegenereerd wachtwoord te gebruiken.

Wanneer u alle velden heeft ingevuld, zal de knop 'Deploy Database' onder aan de pagina groen oplichten. U klikt op deze knop om de database aan te maken.

Uw SQL Hostname

Om verbinding te maken met uw SQL database heeft u behalve de door u ingestelde databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord, ook een hostname nodig.

Deze vindt u door op de overzichtspagina op de zojuist aangemaakte database te klikken. U komt op de detailpagina van de betreffende database terecht. Bovenaan vindt u achter de tekst 'Hostname' de benodigde hostname terug.