Na het bestellen van een Webhosting Bundel en Domein Registratie, moet je beiden nog aan elkaar koppelen. Op deze wijze gaat je domein verwijzen naar de aangemaakte bundel, en kan je de e-mail en website gaan gebruiken.

Wanneer het hostingpakket wordt opgeleverd, wordt automatisch een DNS-Template aangemaakt voor dit hostingpakket. Deze pas je toe op het domein op de volgende wijze:

Hoe pas ik een template toe op een domein?

Eerst ga je naar de DNS-instellingen van het domein.
Klik hiervoor bovenin op Products & Services, en vervolgens in het menu aan de linkerkant op DNS & Health Checks, en vervolgens Zones.

DNS-zones

In het 'Zones' overzicht zie je een overzicht van je DNS-zones. Klik hier op het domein dat je wilt koppelen.

U bent nu op de pagina, waar u alle DNS-gegevens van het domein kunt beheren. Klik hier bovenin op Apply a template.

Je selecteert hier het template met de naam van je nieuwe hostingpakket.

select-dns-template

Als het domein al eerder in gebruik was, kan je alle oude DNS-gegevens direct verwijderen. Hiervoor plaats je een vinkje bij de optie Mark existing records as deleted.
Dit zorgt ervoor dat alle bestaande DNS records automatisch voor je worden verwijderd.

Let Op! Indien je zelf DNS records hebt toegevoegd of hebt gewijzigd, worden deze door het plaatsen van dit vinkje verwijderd. Wanneer dit het geval is, adviseren wij de records die worden verwijderd na te lopen, en indien gewenst deze records te behouden. Rode records worden verwijderd, en Groene records worden toegevoegd

Vervolgens klik je op Apply template to records.

Nadat je dit hebt gedaan kom je terug op de pagina waar de wijzigingen worden weergeven als groene records.

Als laatste klik je op Save Changes om de wijzigingen op te slaan.
Het domein is nu gekoppeld aan je hostingpakket.

Let op! Het kan enige tijd duren voordat de wijzigingen effect hebben. Dit omdat je internetprovider de DNS records tijdelijk bewaart. Binnen uiterlijk een uur zouden de wijzigingen effect moeten hebben.