Na het bestellen van een Webhosting Bundel en Domein Registratie, moet u beiden nog aan elkaar koppelen. Op deze wijze gaat uw domein verwijzen naar de aangemaakte bundel, en kunt u de e-mail en website gaan gebruiken.

Wanneer het hostingpakket wordt opgeleverd, wordt automatisch een DNS-Template aangemaakt voor dit hostingpakket. Deze kunt u toepassen op het domein op de volgende wijze:

Hoe pas ik een template toe op een domein?

Eerst gaat u naar de DNS-instellingen van het domein.
Klik hiervoor bovenin op Products & Services, en vervolgens in het menu aan de linkerkant op DNS & Health Checks, en vervolgens Zones.


DNS-zones

In het 'Zones' overzicht ziet u een overzicht van uw DNS-zones. Klik hier op het domein dat u wilt koppelen.U bent nu op de pagina, waar u alle DNS-gegevens van het domein kunt beheren. Klik hier bovenin op Apply a template.

U selecteert hier de template met de naam van uw nieuwe hostingpakket.


select-dns-template

Als het domein al eerder in gebruik was, kunt u alle oude DNS-gegevens direct verwijderen.Hiervoor plaatst u een vinkje bij de optie Mark existing records as deleted.
Dit zorgt ervoor dat alle bestaande DNS records automatisch voor u worden verwijderd.

Let Op! Indien u zelf DNS records heeft toegevoegd of heeft gewijzigd, zullen deze door het plaatsen van dit vinkje verwijderd worden. Wanneer dit het geval is adviseren wij de records die zullen worden verwijderd na te lopen, en indien gewenst deze records te behouden. Rode records worden verwijderd, en Groene records worden teogevoegdVervolgens klikt u op Apply template to records.

Nadat u dit heeft gedaan komt u terug op de pagina waar de wijzigingen worden weergeven als groene records.

Als laatste dient u op Save Changes te klikken om de wijzigingen op te slaan.
Het domein is nu gekoppeld aan uw hostingpakket.


Let op! Het kan enige tijd duren voordat de wijzigingen effect hebben voor u. Dit omdat uw internetprovider de DNS records tijdelijk bewaart. Binnen uiterlijk een uur zouden de wijzigingen effect moeten hebben.