U kan een DNS Template aanmaken. Via uw controlepaneel bij PCextreme. U gaat hiervoor naar https://login.mijn.versio.nl/, waar u ingelogd met uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.

Wat zijn DNS Templates?


Een DNS template is een vooraf ingestelde setting waarop u vooraf heeft aangeven welke dns records er gebruikt worden voor het domein waar u de template op toepast. Dit kan op 1 domein zijn maar op op meerdere domeinen. Het grote voordeel bijvoorbeeld als je meerdere domeinen hebt en deze gebruiken dezelfde dns records dat je ze enkel in het template hoeft in te stellen en deze toe te passen op de gewenste domeinnamen. in plaats van deze per domein keer op keer in te stellen.

Hoe maak ik een DNS Template aan?


Wanneer u bent ingelogd klikt u in de grijze balk bovenaan uw pagina op de optie 'Products & Services', waarna u in het menu links kiest voor de optie 'DNS & Health Checks' en vervolgens klik u op 'Templates'.

Vervolgens kunt u rechts boven aan op de groene knop '+ Create template'

drukken


Na het drukken op deze knop word er gevraagd om een 'Template Name' hiermee kunt u een naam opgeven ter eigen referentie.

Vervolgens kan je onderaan de pagina drukken op de groene 'Create Template' knop.

Records opgeven


Om het template actief te kunnen gebruiken moeten we eerst DNS records gaan opgeven om deze correct te kunnen gebruiken.

Op de pagina kan je op de blauwe knop '+ Add Record'


Als voorbeeld heb ik hieronder de meest voorkomende dns records aangemaakt. Je kan natuurlijk hier meer of minder records aan je eigen wensen aan toevoegen of verwijderen.

*optioneel* Template als standaard instellen voor nieuwe domeinen.


Je kan het zojuist aangemaakte template ook selecteren als Default.

Als je bovenaan op de blauwe knop 'DNS template actions' drukt heb je de keuze om hem altijd te gebruiken bij nieuwe domeinnamen