Om een website te kunnen uploaden heb je gegevens nodig om een FTP verbinding te maken. Het gaat om een gebruikersnaam, wachtwoord en een hostnaam. In deze handleiding bespreken we waar je die kunt vinden.

Inhoudsopgave

Gebruikersnaam en wachtwoord

Bij het aanmaken van een pakket wordt er standaard een gebruikersnaam voor je ingesteld. Een wachtwoord stel je zelf in via de klantomgeving. Volg deze stappen om dit aan te passen.

1. Log in op je klantomgeving;
  2. Klik boven in de balk op Products & Services;
  3. Ga in het menu onder Hosting Solutions naar Webhosting.
  4. Kies het hostingpakket waar het om gaat en klik op de domeinnaam;
  5. Via de optie Change Password kun je een wachtwoord instellen.

Geanimeerde afbeelding uit de klantomgeving van PCextreme. De animatie laat zien waar je het wachtwoord van een FTP account veranderd.

Hostname en server

Behalve de gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord heb je ook een hostname nodig. Deze staat op dezelfde pagina onder het kopje 'Backend Details'.

Afbeelding van de beheeromgeving van PCextreme. Er is een rode cirkel geplaats om de regel waar we de hostnaam zien.

Instellingen in FileZilla

Je kunt je gegevens gebruiken om een FTP verbinding te maken. We adviseren om hiervoor het programma FileZilla te gebruiken. In dit artikel lees je daar meer over.

Extra FTP gebruikers

Om een extra FTP gebruiker aan te maken ga je naar het kopje SSH and FTP en klik je op Add FTP user.

Screenshot uit de beheeromgeving van Plesk. Een pijl wijst naar de knop waarmee je een FTP gebruiker kunt toevoegen.

Hier kun je de benodigde gegevens invullen. De homedirectory mag je leeglaten. Om te verbinden gebruik je dezelfde hostname als eerder benoemd voor de SSH gebruiker.