Secure Shell (kortweg SSH) maakt het mogelijk om op een versleutelde manier in te loggen op een andere computer, en op afstand commando's op de andere computer uit te voeren via een shell.

Waar vind ik de SSH inloggegevens?

De hoofdgebruiker van uw hostingpakket heeft SSH-toegang tot de server. In het volgende artikel kunt u vinden waar deze inloggegevens in ons controlepaneel staan:

https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591539-waar-vind-ik-de-ftp-en-ssh-gegevens-voor-mijn-webhosting-pakket-

Waarmee kan ik op SSH inloggen?

Indien u gebruik maakt van Linux of Mac OS dan zijn hier reeds tools voor ingebouwd in uw besturingssysteem.
Op uw Macintosh vindt u dit onder:

• 'Programma's' → 'Hulpprogramma's' → 'Terminal'.

Onder Linux vindt u deze door de programma's:

• 'gnome-terminal' (Gnome) of
  • 'konsole' (KDE) te starten.

U kunt dan inloggen op de PCextreme SSH server met het volgende commando:

ssh gebruikersnaam@hostname

Met de voorbeeldgegevens uit het artikel zou dit commando als volgt worden:

ssh hetvoorbeelddom@floral-dream.hetvoorbeelddom.webinf.buildingtogether.io

Op een Windows computer kunt u een extern programma gebruiken zoals bijvoorbeeld Putty.
Voor ondersteuning voor dit programma verwijzen we u door naar de makers ervan.