Wanneer u een nieuwe domeinnaam wenst vast te leggen kunt u dit direct doen vanuit uw controlepaneel.

U logt hier in met uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.

Als u ingelogd bent klikt u op 'Products & Services'. Vervolgens klikt u aan de linkerkant in de witte verticale balk onder 'Domains, DNS & CLB' op 'Domains'.

U bent nu op de overzichtpagina en kan daar kiezen voor 'Register/transfer domain name'.

Bij 'Domain check' kan u de naam invullen die u wenst vast te leggen of wenst te verhuizen. De meest voorkomende extensies verschijnen eerst, aan de linkerkant kan u eventueel op de blauwe tekst 'Show categories..' om alle beschikbare extensies te kunnen zien.

U kan bij het bestellen van domeinnamen meerdere extensies tegelijk aanklikken en bestellen. Wanneer u alle domeinnamen heeft geselecteerd die u wenst te bestellen kan

u naar beneden scrollen en ziet u daar het overzicht bij 'Selected domains'.

U gaat nu nog verder naar beneden naar de optie 'Set contacts for the whois' waar u direct de gegevens kan invullen die opgenomen zullen worden als houder. Mocht u al eens domeinnamen hebben vastgelegd op deze manier staat er een standaard default user die u kan gebruiken, mocht dit niet het geval zijn kan u met het + teken een handle aanmaken. Wanneer u een nieuwe handle aanmaakt is het belangrijk dat u alle opties waar een blauwe stip bij staat invult, zoals bijvoorbeeld bij ' Initials'.

Als u de houdergegevens heeft ingevuld kan u naar de volgende optie nameserver, hier kan u kiezen voor de standaard nameservers van PCextreme of custom nameservers wanneer de domeinnaam anders gehost wordt.

Zodra u alle stappen doorlopen heeft kan u onderin klikken op 'register/transfer this domain'. U komt daarna terug op de overzichtspagina van de domeinnamen en het activatie proces loopt nu, het duurt even en dan zal de domeinnaam zichtbaar zijn. Als de domeinnaam zichtbaar is dient u wel op de refresh knop te drukken zodat u kan zien of de domeinnaam actief is.