Het aanmaken van een Archive Volume kan via uw controlepaneel.

U logt hier in met uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.

Wanneer u dit heeft gedaan, klikt u boven in de menubalk op de optie Products & Services.

Vervolgens klikt u in het menu aan de linkerkant van uw pagina onder Compute & Storage voor de optie Archive.

menu-archive

Op deze pagina staat bovenin een groene knop met de tekst + Create Volume

U bent nu op de pagina waar we het volume gaan aanmaken. Op deze pagina worden een viertal zaken aan u gevraagd:

De naam die het nieuwe volume moet krijgen:

De geografische locatie van het volume; we hebben drie verschillende datacenters waar u dit kunt uitrollen.

volume-choose-region

De grootte van het volume.

U heeft hier ook de optie om ZFS Snapshots aan te zetten:

ZFS Snapshots zorgen ervoor dat u wijzigingen die u het volume heeft gedaan terug kunt draaien.

Het betreft enkel de grootte van de wijziging; als u een bestand van 10MB verwijderd, zal deze ruimte pas na 1 maand beschikbaar worden.

Als laatste moet u een paswoord ingeven; we adviseren lange wachtwoorden. De minimum-lengte is 8 tekens.

Let Op!
Het aanmaken van het volume zal enkele seconden duren.
Het is niet nodig om meerdere malen op de knop 'Create Volume' te klikken; dit zal resulteren in het aanmaken van meerdere volumes.

Nadat u het volume heeft aangemaakt, wordt u doorgestuurd naar de overzichtspagina van uw Archive producten.

De benodigde gegevens om in te loggen (hostname en username) kunt u verkrijgen door in het overzicht op het net aangemaakte volume te klikken.

mammoth-volume

Op deze pagina vindt u vervolgens onder het kopje Connection details de benodigde gegevens.

archive-connection-details

Technische details:

Archive maakt gebruik van ZFS-storage in een RAID z2 configuratie. We passen hierbij actieve scrubbing toe, alsmede checksums van de data.

Er vindt echter geen replicatie plaats naar een andere fysieke machine.

Hoewel uw data voor 99,9999% veilig is, kan het in in zeer uitzonderlijke situaties altijd voorkomen dat er sprake is van dataverlies.

Voor kritieke data adviseren wij dan ook altijd deze op meerdere fysieke locaties te plaatsen (bijvoorbeeld op 2 Archive Volumes in verschillende zones).