Aurora beschikt over een uitgebreide RESTful API. Met behulp van de API kun je processen automatiseren in je eigen programmatuur. Alle functionaliteit die wij aanbieden via het controle paneel is ook beschikbaar via de API.

Om te verbinden met de API heb je een API en Secret key nodig. Deze kun je aanmaken onder het tabblad 'Gebruikers' in het Aurora Compute controle paneel.

API endpoints

API Documentatie

Aurora is gebaseerd op Apache CloudStack. De API documentatie van CloudStack is identiek aan die van Aurora, om die reden hebben wij zelf geen documentatie gepubliceerd. Op de website van Apache CloudStack is uitgebreide documentatie te vinden over hoe je met de API communiceert en wat de beschikbare API commando's zijn.

Apache CloudStack (User) API Documentation (v4.3.0)

Voorbeelden

De CloudStack API is al aanwezig in verschillende software pakketten en bibliotheken waaronder: