Je kunt PCextreme een machtiging geven om facturen automatisch te incasseren. Je voorkomt dan dat je een betaling vergeet.

Inhoudsopgave

Een nieuwe machtiging afgeven

Om een machtiging afgeven log je in op je klantomgeving.

1. Ga naar de website;
  2. Klik rechts bovenin op Inloggen;
  3. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord;
  4. Wanneer je bent ingelogd kies je in de zwarte balk bovenaan voor Accounts & Members;
  5. Vervolgens ga je in het menu aan de linkerkant naar Billing;
  6. Onder de optie Recurring Payment kies je voor Direct Debit (SEPA);
  7. Klik op de knop Authorise Payment Method.

Screenshot van de klantomgeving van PCX. Je kunt zien hoe je een betaalwijze inschakeld.

Een bestaande machtiging aanpassen

Eenmaal afgegeven kun je een machtiging ook aanpassen.

1. Log in op het klantportaal zoals in het stappenplan hierboven;
  2. Kies in de zwarte balk bovenaan voor Accounts & Members;
  3. Kies in het menu aan de linkerkant voor de optie Billing;
  4. Onder de optie Payment methods zie je de huidig machtiging staan;
  5. Klik op het prullenbak icoontje om het te verwijderen;
  6. Wanneer je dit gedaan hebt kan je een nieuwe machtiging afgeven.

Screenshot uit de klantomgeving van PCX. Het laat zien hoe je een automatisch incassomachtiging verwijderd.