Wanneer u een domeinnaam heeft opgezegd, zal deze na de vervaldatum een bepaalde periode in quarantaine komen.
Tijdens deze quarantaineperiode functioneert de domeinnaam technisch niet meer, wat betekent dat de domeinnaam niet meer te gebruiken is voor bijvoorbeeld een website of e-mail.
Binnen de quarantaineperiode kan alleen de laatst geregistreerde domeinnaamhouder de domeinnaam weer uit quarantaine halen. De domeinnaam wordt dan weer geactiveerd. Hiervoor zijn buiten de annuele kosten voor de domeinregistratie, tevens quarantainekosten verschuldigd. Deze kosten verschillen per extentie.
Het doel van de quarantaineperiode is de domeinnaamhouder en de registrar te beschermen tegen disproportionele gevolgen van fouten die gemaakt kunnen worden bij een opheffing van een domeinnaam. De duur van de quarantaineperiode is afhankelijk van de extentie.
ExtentieDuur QuarantaineQuarantainekosten
.nl40 dagen€ 30,00 exclusief BTW
.be40 dagen€ 30,00 exclusief BTW
.eu40 dagen€ 30,00 exclusief BTW
ICANN extenties40 dagendag 1 t/m 10 : € 100,00 exclusief BTW / dag 11 t/m 30 € 250,00 exclusief BTW

ICANN extenties zijn: .com, .org, .net, .biz, .info. De hoogte van de quarantainekosten zijn bij ICANN extenties afhankelijk van hoe lang het domein reeds in quarantaine staat.

Mocht het zo zijn dat u domein in quarantaine staat en u wilt deze herstellen dan kunt u contact opnemen met onze service-afdeling door een e-mail te sturen vanaf het bij ons
bekende e-mail adres van het account. U kan de e-mail sturen aan service@pcextreme.nl Dit geld ook voor informatie over de kosten van de extensies die niet in dit overzicht staan.

Indien u gelijk akkoord geeft op de bijkomende kosten en ons een mail stuurt vanaf het bij ons bekende email adres (het email adres waarmee u inlogt bij het PCextreme controlepaneel.)
Op deze wijze kunnen we uw aanvraag direct in behandeling nemen.